samedi 2 octobre 2010

Stylo magique \\ Stilou magic

Stylo magique: il disparait à la chaleur !!!
Stilou magic: dispare la caldura !!!
Pilot "frixion": il est vendu en grande surface, existe dans toutes les couleurs et il y a même des recharges!
Pilot "frixion" : este vândut si în România, am gasit un siteu  aici , aici si gasiti altele aici; exista în toate culorile si are si rezerve de cerneala vândute separat.
 Je l'ai découvert par hasard, car j'ai tracé le contour d'un ouvrage et ensuite en repassant mon tissus, il a disparu!!!
L-am descoperit din întâmplare, am trasat conturul unui mic quilt si când am calcat materialul lilia a disparut!
On l'utilise bien sûr pour écrire sur du papier mais sur les tissus, il a une propriété magique: il disparaît au repassage!!! Voila un exemple:
Se foloseste bineînteles la scris pe hârtie dar pe materiale textile, dispare la calcat !!! Iata un exemplu:


J'ai programmé le fer à repasser  chaud, pour le coton: l'écriture disparaît immédiatement !!!
Am programat fierul de calcat  pentru material din bumbac si l-am folosit fara aburi: scrisul dispare imediat !!!
On peut l'utiliser pour tracer des dessins pour la broderie, le quilting, tracer les lignes de couture au dos des gabarits en tissus, etc...à la fin du travail il suffit de repasser et  tout disparaît. Il faut protéger le tissus , si nécessaire, avec du papier cuisson si vous repassez sur la soie, le polyester ou autres surfaces qui risquent d'endommager la semelle de votre fer.
Par précaution, faites un essai, quand même, sur une petite chute de tissus, en fonction de la couleur utilisée, il peut y avoir des "mauvaises" surprises...
Se poate folosi la trasarea desenelor de broderie sau de quilting, a sabloanelor pentru patchwork-ul traditional (în cazul acesta se traseaza pe dosul sablonului), etc... când ati terminat de cusut, calcati si desenul dispare. Daca calcati materiale sintetice, e bine sa acoperiti materialul cu hârtie speciala , cea cu care protejati tava la cuptor, ca sa nu murdariti talpa  fierului de calcat.
Înainte de a-l folosi pe un material, faceti o încercare , în functie de textura materialului si de culoarea stiloului, riscati sa aveti surprize "neplacute" !!! 
 Je viens d'appendre par plusieurs amies qu'elle utilisent depuis longtemps ce stylo, et que le dessin réapparaît si on met l'ouvrage au frigo! Très drôle !!!
Am aflat chiar acum de la câteva prietene ca desenul re-apare dace se pune  materialul la frigider, la rece!!! Chiar ca e ciudat !!!

4 commentaires:

  1. c'est trop marrant : pour des messages secrets ? !!!

    bises

    RépondreSupprimer
  2. Super ideea ! Multumesc. Muuult mai practic decit carioca care se sterge cu apa...nu intotdeauna vrei sa uzi o lucrare, nu ? :)
    Si ce noroc de intimplarea ta cu calcatorul , altfel nu stiam de produsul acesta....Patzaniile sunt bune citeodata ;).

    RépondreSupprimer
  3. Interesant si ne trebuie sigur. Multumesc .

    RépondreSupprimer