dimanche 5 octobre 2008

Uca Marinescu, une exploratrice roumaine


Exposition de photographies et rencontre avec
le 12 octobre 2008 à la Maison de tous, Place de la Republique à Wattignies
Uca Marinescu est la présidente de la Commission Sport et Environnement du Comité Olympique Roumain.
Elle est la première femme qui, à 60 ans, ait atteint les pôles Nord et Sud en ski dans la même année : 2001.
Elle a fait partie des 23 femmes qui ont escaladé Mont Blanc le 1-er juillet 2008 pour défendre une Europe unie et écologique, à la veille du lancement de la présidence française de l'UE et pour marquer le bicentenaire de la première ascension féminine du Mont-Blanc par Marie Paradis, le 14 juillet 1808.
Lors de ces voyages au tour de la Terre elle a réalisé des nombreuses photographies dont une partie seront présentées lors de cette exposition.
Le vernissage et la présentation de ses voyages par Uca Marinescu auront lieu dimanche 12 octobre à partir de 15h.
Pour savoir plus, des liens ici

UCA MARINESCU
Exploratorul Uca MarinescuPentru Uca Maria Marinescu viata inseamna bucuria permanenta de a explora si de a descoperi; a explora inseamna pentru ea a se descoperi pe sine. Pretutindeni unde a calatorit, cea mai importanta revelatie a constituit-o universul uman. Alaturi de cautarea meticuloasa a matrix-ului spiritual de pe cele cinci continente, a simbolurilor si arhetipurilor culturale ale civilizatiilor, din Antarctica pana la Polul Sud, din Africa pana in Nepal, din India si Tibet pana in Europa, din America de Nord pana in America de Sud, Uca a trait experienta celui mai frumos dar al acestei planete: natura. Dar lectia cea mai importanta pe care a invatat-o de-a lungul calatoriilor sale - care se transforma de fapt in mesajul pe care Maria Marinescu il transmite tuturor celor ramasi acasa, este dragostea puternica pentru omenire, credinta nezdruncinata in prietenie, unica arma impotriva violentei, urii, alienarii si distrugerii mediului inconjurator. Uca revine mereu acasa, aducand fotografii din calatoriile sale. Ele pastreaza nu numai imagini, dar si emotii pe care ea doreste sa le impartaseasca semenilor sai.
Expeditii1990 - Traversarea Chinei de la Est la Vest pentru cunoasterea culturii si istoriei - expeditie solitara1991 - Expeditie in Vaile Caucaziene din zona Elbrus1994-1996 - Cerceteaza India, Nepal, Sikkim - expeditie solitara1996 - Traversare Canada de la Est la Vest, pana in zona arctica - Yucon si ultimile asezari ale eschimosilor - expeditie solitara1998 - Pe urmele vasului Begica si a marelui savant roman Emil Racovita in Antarctica - expeditie solitara- Expeditie in America de Sud - Argentina, Patagonia, Tara de foc, Bolivia, Peru, Chile, Ecuador si Insula Pastelui - expeditie solitara1999 - Traversarea continentului african de la sud la nord, strabatand 11 tari - expeditie solitara2000 - Drumul vikingilor, din Delta Dunarii, prin peninsula Kola, Arh. Svalbard, Norvegia, Islanda si Groenlanda2001 - Expeditie pentru cucerirea Polului Nord prin Siberia si peninsula Taimar- Expeditie pentru cucerirea Polului Sud2003 - Ultimul continent: Australia si Oceania, cu Tasmania, Noua Zeelanda, Papua Noua Guinee - ia contact cu triburile de papuasi, cu populatia aborigena din desertul australian si traditiile maorilor din Noua Zeelanda- Din Nou in Tibet: 1000 km prin podisul tibetan, parcursi prin trecatori la 5400 m altitudine si la taberele de baza ale optmiarilor Kancendjonga, Annapurna si Everest.
Text preluat de aici: http://ucamarinescu.3x.ro/
Ca sa stiti mai multe despre Uca Marinescu, un clic aici.

1 commentaire:

  1. je serais bien allée voir cet exposition. C'est superbe des femmes comme elles, elles me font croire que nous ne vieillissons pas.

    RépondreSupprimer